Hungarian

Az Európai Roma Információs Szolgálat egy nemzetközi képviseleti szerv, melynek célja hogy formálja és alakítsa a romákkal kapcsolatos politikai és közgondolkodást. A szervezet célja, hogy valós információkat, mély elemzéseket biztosítson a romákról, így, politikai döntésekben szélesköru információt szolgáltat minden, olyan témában, amely a romákat érint az Európai Unió intézmény rendszerében.

ERIO szélesköru együttmuködést alakított ki, munkája során kooperál: roma civil szervezetekkel, kormányzati szervekkel és kormányközi szervezetekkel, valamint több civil network-kel, annak érdekében, hogy megfeleloen fellépjen a rasszizmus különbözo formáival, társadalmi kirekesztés gyakorlatával szemben. Ennek a sajnálatos gyakorlatnak átalakítása az ERIO fo célkituzése, tudatos fellépéssel, lobby tevékenységgel és politikai irányelvek, alakításával kívánja mindezt megvalósítani.

Napjainkban az ERIO elsosorban anti-diszkriminációs politika megvalósulásán dolgozik az oktatás, munka vállalás, egészségügy, lakhatás területén.

Mindemellett ERIO elsodleges szerepe, hogy becsatornázza, megjelenítse a romák érdekeit az Európai Unió Intézményeiben, ugyanakkor nem célja, hogy bármilyen választott roma képviseletet helyettesítsen. Ebbol adódóan az ERIO nem reprezentálja az Európai romákat, nem céla hogy versenybe szálljon bármilyen nemzetközi roma szervezettel. ERIO egy európai roma információs platform, mely elosegíti, hogy a romák hangja megjelenjen európai döntéshozatali szinten,valamint, hogy meghallgattatásra találjon a kormányzati szervek képviseloi által.
Contact us
Facebook
Twitter
Youtube