Romanian

Biroul European de Informare privind Romii (ERIO) este o organizatie internationala care promoveaza si apara drepturile romilor din Europa. Organizatia a fost fondata in 2003 si are cartierul general la Bruxelles. ERIO promoveaza discutii publice si politice si ofera informatii detaliate si la zi cu privire la activitati, initiative si evenimente legate de comunitatea roma. Referentii sai sint institutii europene, organizatii ale romilor, autoritati guvernamentale si inter-guvernamentale.

ERIO are drept obiectiv combaterea rasismului si discriminarii fata de romi si contributia la cresterea gradului de sensibilizare asupra problemelor cu care se confrunta comunitatile de romi. Apara drepturile romilor, prin elaborarea si promovarea de politici orientate catre imbunatatirea situatiei socio-economice si incluziunii sociale a romilor in Europa. De asemenea, ERIO promoveaza participarea comunitatilor de romi la procesul de decizie la nivel european, national si local. ERIO activeaza in sensul sensibilizarii institutiilor europene cu privire la importanta dezvoltarii de oportunitati egale pentru romi in tarile membre ale Uniunii Europene, cit si in tarile aflate in proces de pre-aderare / candidate.

In prezent, ERIO se concentreaza asupra politicilor anti-discriminatorii in domeniul educatiei, angajarii in munca, sanatatii si locuirii. ERIO colaboreaza cu o retea vasta de organizatii ale romilor de pe intreg teritoriul Europei. ERIO iti propune sa consolideze relatia dintre organizatiile romilor si organismele decizionale din Uniunea Europeana, in scopul participarii egale a Romilor la nivel european. In calitatea sa de platmorma informativa, ERIO face ca vocea romilor din Europa sa fie auzita de catre oficialitatile UE si guvernamentale.
Contact us
Facebook
Twitter
Youtube